www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Leve de lente!

Janneke 29 februari 2016

Leve de lente! 

Je hoort het ‘s morgens al, de vogels beginnen te fluiten en de dagen worden steeds een beetje langer. In de tuin komen de knoppen aan de planten en de bollen beginnen al te bloeien: het wordt lente! Altijd een goed moment om met de kinderen bij stil te staan. Je hoeft er natuurlijk niet meteen een thema aan te koppelen, een paar activiteiten om de kinderen te wijzen op de lente kan al voldoende zijn!

Zoek je een leuke activiteit/startactiviteit?

Begin met het uitdelen van de woordkaarten: de lente.

Iedereen bekijk zijn eigen woordkaart en zorgt dat de anderen het niet kunnen zien. daarna zoekt iedereen een ander op en beschrijft om de beurt wat er op de woordkaart staat zonder het woord te noemen. De ander raadt het woord. Is het goed? Ruil dan het kaartje en zoek een ander kind. Een activiteit die de kinderen altijd erg leuk vinden om te doen.

Daarna ga je natuurlijk op stap, want lente moet je voelen! Gebruik daarvoor de zoekkaart van lentebingo. Hierop staan de afbeeldingen van de woordkaarten. Heb je buiten iets gezien dat op de kaart staat? Zet er dan een kruis doorheen. Ik heb vijftien verschillende kaarten gemaakt die je aan tweetallen kunt uitdelen.

Lentebingokaarten

Ik volg elk jaar met de klas de nesten van: beleef de lente. Dit is geweldig om te zien. Vooral de ooievaar en de uilen volg ik graag.

Kijk voor meer informatie wat je allemaal kunt doen bij deze mooie vogels op de volgende pagina’s:

Ook kun je een kabouterpad gaan lopen waarbij je onder leiding van Kabouter Klaas allemaal leuke activiteiten ziet en doet die met de lente te maken hebben!

Kabouterpad lente

Geniet van de lente!

GD Star Rating
loading...

Leve de lente!, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!