www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Kunst op je kamer

Janneke 20 oktober 2015

Het fijnste plekje voor kinderen in huis is toch de eigen slaapkamer. Juf Marit is een handvaardigheidsleerkracht en vertelt in haar nieuwste boek hoe kinderen de kamer nog meer van zichzelf kunnen maken. Het boek: Kunst op je Kamer staat vol met 20 ideeën die geïnspireerd zijn op echte kunstenaars en ontwerpers. Kinderen kunnen deze namaken en zo hun slaapkamer omtoveren tot een droomkamer!

Ik weet het nog van vroeger dat ik urenlang kon bedenken hoe mijn eigen kamertje eruit moest zien! Toen het eenmaal zover was, was het helemaal naar mijn wens maar het kon ook zo zijn dat ik op een dag alles weer op een andere plek zette en dat het dan toch weer beter leek! Posters aan de wand die toch ineens anders moesten, planken die een andere functie kregen. Heerlijk om in je eigen ruimte wat aan te rommelen! Ik heb er goede herinneringen aan, vandaar dat ik ook nieuwsgierig was naar dit boek:

[bol_product_links block_id=”bol_5625f9096642d_selected-products” products=”9200000030370511″ name=”Kunst op je kamer” sub_id=”Review” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het boek begint met de slaapkamer van het kind zoals deze er nu uitziet. Hoe is het nu en wat wil je. Hoe krijg je nu kunst op je kamer? Wat heb je nodig en hoe krijg je het voor elkaar?

Daarna worden allemaal prachtige tips gegeven om uit te voeren zoals een mobile van ijzerdraad en papier in de stijl van Alexander Calder, een ingepakte stoel in de stijl van Christo, een voorwerp op de wand in de stijl van Claes Oldenburger, een haai in de kamer in de stijl van Damien Hirst, een zelfportret in de stijl van Erwin Olaf, een Delfts blauw tafeltje in de stijl van Frederik van Frytom, een stoel in de stijl van Gerrit Rietveld, je eigen Eiffeltoren in de stijl van Gustave Eiffel, een vaas van papier-mache in de stijl van Hella Jongerius, tatoeages op de muur in de stijl van Henk Schiffmacher, een witte slaapkamer in de stijl van Jan des Bouvrie, een aluminium sculptuur in de stijl van John Chamberlain, een kussen in de stijl van Oskar Levi Strauss, vouwkunst op de slaapkamermuur in de stijl van Mademoiselle Maurice, rotzooikunst in een kistje in de stijl van Mike Kelley, een meubeltje van sloophout in de stijl van Piet Hein Eek, een tafeltje met kriebelbeestjes van Studio Job, een papierknipsel in de stijl van Tord Boontje, een punkshirt in de stijl van Vivienne Westwood en stippen in de kamer in de stijl van YaYoi Kusama.

Het hele boek staat vol met leuke eenvoudige tips en ideeën waar je als ouder van een kind ook blij van wordt. Het is allemaal goed uitvoerbaar door het kind zelf en het is niet zo dat je hele kamer ervoor op de kop moet. Het zijn leuke, zelfgemaakte aanvullingen waar ik vroeger zelf heel erg blij geworden zou zijn. 

Is het geschikt voor kleuters? Nou nee, dat niet direct. Ik denk dat het boek meer geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of acht die hun eigen slaapkamer meer zien als een plek om even bij te komen, uit te rusten, je vrienden te ontvangen en lekker te spelen. Voor die leeftijd is dit een geweldig boek om de kamer wat op te pimpen. En daarnaast leren ze meteen van alles over de kunstenaars. Misschien een leuk sinterklaascadeautje?

Kijk ook eens op de site van juf Marit: https://jufmarit.wordpress.com/

 

GD Star Rating
loading...

Kunst op je kamer, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!