www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Koe en Tulpie

Janneke 28 maart 2016

Het is lente! Overal steken de bloemen hun kopjes boven de grond. Ook bij Koe gebeurt dat.
Ik hoor je denken……Koe, wie is dat? Koe speelt de hoofdrol in een boekje: Koe en Tulpie; hoe een tulp groeit en bloeit. Je begrijpt waarschijnlijk dat Koe een koe is en Tulpie een tulpenbol. Koe gaat Tulpie poten. In de herfst is er nog niks te zien. Maar het regent en waait wel heel hard. In de winter glijdt Koe door de sneeuw en houdt Tulpie een winterslaap. In de lente komt Tulpie heel voorzichtig tevoorschijn. Koe geeft hem water. Tulpie groeit en groeit en dan komt er een rode knop tevoorschijn. Tulpie is prachtig en Koe plukt Tulpie voor……..

Een leuk boekje dat nu heel goed te gebruiken is in de klas om uit te leggen wat er met de bollen gebeurt die in de tuinen zijn gepoot. Maar natuurlijk kun je het boek ook in het najaar goed gebruiken, als de bollen gepoot gaan worden. Vind je het boekje te klein? Er is ook een grotere versie beschikbaar als schootboek:

20160313_122946-1-150x150

Bij dit boekje hoort een lespakket dat gratis te downloaden is. In dat lespakket staan leuke activiteiten voor de lente, herfst en winter. Het pakket is geschikt om te gebruiken als thema over bollen en er staan allerlei lestips in om te gebruiken. Ook werkbladen, liedjes en hoekentips ontbreken niet. 

Ik ga dit boekje en het lespakket in de klas zeker gebruiken als we de bloembollen in ons vierkante meter tuintjes eens goed gaan bekijken in de lente. Dit doe ik door een lentewandeling te houden door de pijlen te volgen en ondertussen de lentebingo te spelen. Uiteindelijk eindigen we bij de tuintjes waar tussen de bloembollen ook andere hele bijzondere en lekkere bloemen te zien zijn!

Wil je meer weten over het boekje en het lespakket?

Kijk hier voor meer informatie:

DSC_2311

DSC_4668 DSC_4667

GD Star Rating
loading...

Koe en Tulpie, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!