www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Kinderboekenweektoppers

Janneke 1 oktober 2019

De Kinderboekenweek begint! Graag wil ik jullie nog wat tips geven om mee te nemen in dit prachtige thema!

Ik vind het belangrijk om tijdens de Kinderboekenweek veel te doen met leuke en goede kinderboeken door voorlezen, uitspelen van het verhaal, een verteltafel te maken, versjes onder de aandacht te brengen van de kinderen en ze te laten genieten van boeken.

Hierbij een paar boekentoppers wat mij betreft.

Kolletje en Dirk gaan met de trein naar opa en oma, een avontuur op zich natuurlijk! Het tweede verhaal gaat over een prachtige grote doos die Kolletje en Dirk krijgen van buurman Harry. Daar kun je van alles van maken! Papa en mama helpen mee en samen maken ze een prachtige raket. In de klas hebben ze het over voertuigen en Kolletje vertelt over de raket die ze gemaakt hebben van de doos en die wil iedereen natuurlijk zien. Meester Lucas gaat met Kolletje en Dirk varen in een opblaasboot. Liekje wil dat ook maar ze heeft haar hondje bij zich. Kolletje en Dirk moeten er even oppassen. Maar dan komt Doerak, het hondje van meneer de Jong tevoorschijn….. Kunnen Kolletje en Dirk de twee hondjes wel bij zich houden?

Midden in het boek zit nog een leuk reisspel. Het is een soort ganzenbordspel die de kinderen samen kunnen spelen.

In de boekenbus van Rian Visser staan verschillende versjes over reizen en vervoer. De illustraties zijn echte foto’s die er prachtig bij passen. Op de website van Rian Visser: www.rianvisser.nl staan lestips bij het boek. Het is een aanrader om je op de nieuwsbrief te abonneren want er staan heel vaak geweldige ideeën om te gebruiken! Er is een versje over de boekenbus, de wolken, een brokkenpiloot, de hondenfietsmand, soorten wagens met een raadsel, verhuizen, rolschoenen, dag! gaat over de auto van de overkant, een ruimtereis, bootje van papier, een telversje over speelgoedauto’s, op vakantie, een leuk bewegingsversje over vervoer, de helikopter, een moderne heks, een ufo, de bestelwagen, trekken, rije rije, rije, de veerboot en tot slot een duikboot. Met dit boek kun je werkelijk alle kanten op! Er is overal wel een versje voor te vinden!

De beren gaan bij opa en oma logeren. Papa Beer wil op tijd gaan, om niet in de file te willen staan….. Maar ja, de benzine is op, in de stad is het druk, dan krijgt papa Beer een bekeuring en ook op de weg rijden heel veel auto’s. Dan komen ze toch echt in een file….. Een ambulance moet passeren en duizenden kippen vliegen in het rond. Dan een lekke band die wordt gerepareerd door de Berenwacht, ze komen achter een tractor, temidden van allemaal brandweerwagens en eindelijk bij het pontje dat hen naar opa en oma brengt…. Wat heeft Kleintje Beer veel wielen gezien……

Een prachtig prentenboek met platen waarop veel te zien is. Op de eerste pagina’s waar ze vertrekken, staan al zeven voertuigen in de kenmerkende stijl van Harmen van Straaten. Bovendien is het zo herkenbaar. In de file wil niemand staan!

Persoonlijk vind ik deze boeken met recht boekentoppers! Dus mocht je een boek willen aanschaffen tijdens de Kinderboekenweek dan heb je misschien wat aan deze tips.

Voor lestips bij het thema reizen:

Veel plezier!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!