www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Herfst in boeken

Janneke 2 oktober 2021

Het is herfst! Het waait, het regent, het wordt kouder, de blaadjes, eikels en kastanjes vliegen om je oren, paddenstoelen schieten de grond uitmaar het leukste: kinderen komen met handenvol herfstvondsten de klas binnen!

Hier een aantal nieuwe herfstboeken die ik wil tippen:

Het heerlijke herfstboek

 In het heerlijke herfstboek vind je veel voorleesverhalen van allemaal schrijvers. Het is een echt voorleesboek vol verhalen over van alles en nog wat maar met één overeenkomst: het is herfst. Heerlijk om elke dag aan het eind van de dag even samen te genieten van een mooi herfstverhaal.

Wat als de wind komt
 Dit prentenboek gaat over Olivier. Hij maakt zich zorgen om alles. En omdat Olivier zich zoveel zorgen maakt, doet hij ook een heleboel maar niet meer. Maar het meest maakt hij zich zorgen over: de wind. Dan ontmoet hij Madelief. Zij maakt zich helemaal nergens zorgen over. Zij wil altijd hele gevaarlijke dingen doen maar dan laat Olivier juist zien dan je deze grote gevaren kunt vermijden. Madelief luistert niet. Dan begint het te waaien. Madelief rent naar buiten en Olivier ook, want hij moet Madelief redden..... De wind pakt hem op en blaast hem de lucht in........ zo komt hij op plekken waar hij heeel erg bang voor is. Tot hij weer bij Madelief neerkomt. Was het niet heel erg gevaarlijk? Vraagt Madelief? Maar Olivier heeft een ontdekking gedaan.....

Een prachtig prentenboek om voor te lezen op een dag vol wind. Heerlijk om bij weg te dromen en mee te genieten met Olivier. Fijn voor al die kinderen die beren op de weg zien, om eens hun verhalen te kunnen herkennen!. De illustraties zijn prachtig.

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!