www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Gynzy in de kleuterklas

Janneke 8 november 2015

Heb je een digibord in je klas? Dan ken je misschien Gynzy al? Ik verbaas mij nog steeds over alle lessen en mogelijkheden om Gynzy in de klas te gebruiken!

Er zijn ongelofelijk veel programma’s die je op het digibord kunt laten zien. Zelf zoek ik geschikte spelletjes en activiteiten op en zet ze dan in Yurls klaar om te gebruiken: http://jannekevankammen.yurls.net/nl/page/. Een nadeel daarvan is dat de links die je op een yurls pagina verzamelt, soms niet meer werken omdat het van het internet af gehaald is of dat websites vernieuwd zijn. 

Daarom ben ik erg blij met Gynzy. Hier vind je allerlei tools op het gebied van taal, rekenen, wereldoriëntatie, overige en extra’s. Je kunt zoeken op groep, activiteit maar ook een zoekwoord intypen. Het programma is stabiel en gebruiksvriendelijk. Kom je voor de eerste keer op Gynzy dan is het even wennen. Je moet wel wegwijs worden, maar dat went snel. Er zitten hulpprogramma’s die je op weg kunnen helpen met filmpjes. Dat is wel goed om even te bekijken. Ik ben zelf begonnen met de tab: tools. Daar is al zo veel te ontdekken dat je wel even bezig bent. Zo ontdekte ik meteen al een rijmspel en een spel om taalactiviteiten met herfstwoorden te doen. Om te onthouden dat deze activiteiten beschikbaar zijn, kun je rechtsonder op een ster klikken waardoor ze achter de tab favorieten komen te staan. Daardoor vind je ze de volgende keer makkelijk terug.

Ik heb vaak een activiteit open staan op het digibord en wat ik zo fijn vind, is dat de kinderen er goed mee overweg kunnen en het spel niet snel niet meer werkt. 


Instructions_05

Wil je Gynzy ook ontdekken? Je kunt Gynzy een tijdje gratis uitproberen. Ideaal om te zien of het bevalt en wat allemaal mogelijk is. En….doe je dat nu, dan kun je meteen gebruik maken van de aftelkalender voor Sinterklaas:

Aftelkalender  Aftelkalender 2

Elke dag kun je een vakje open gummen waardoor er een plaatje komt te staan. Hoe leuk is dat om samen met de kinderen naar Sinterklaas toe te werken! Ik ga daar morgen mee beginnen.

Ik ontdek elke keer weer wat anders en daar ga ik dan melding van maken op deze pagina. Dus blijf volgen!

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!