www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

Gi-ga Groen

Janneke 31 augustus 2022

Van 5 tot en met 16 oktober is de Kinderboekenweek met als thema: Gi-ga Groen; de natuur in de klas.

Op deze pagina wil ik jullie inspiratie en leuke tips geven. Het begin is er maar ik vul deze pagina de komende tijd volop aan!

Opening

– Laat de hele school tijdens de opening in het groen naar school gaan! Het lijkt me heel bijzonder om alle kleuren groen eens bij elkaar te zien.

Groen in de school

– Ga met je groep op pad en verzamel allemaal natuurvondsten in een eierdoos of een potje
– Maak een potjesmuseum met natuurvondsten
– Ga met je groep op zoek naar allemaal groene voorwerpen en maak hier een tentoonstelling van.
– Zet al je groene vondsten op de foto en laat de kinderen er bij schrijven. Maak hiervan een GigaGroen boek
– Speel: Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is groen
– Geef de kinderen groen papier. Laat ze knippen en plakken wat zij allemaal weten over groen

Boekentips

Het boek: In een potje gaat over Benjamin, een echte verzamelaar. Hij verzamelt van alles in potjes. Steeds als hij een potje vasthield, herinnerde hij zich alle fantastische dingen die hij had gezien en gedaan. En hij heeft een heleboel verzameld: blaadjes, boterbloemen, veren, stenen in de vorm ban een hart. Op een avond is de lucht kersensirooprood. Benjamin geeft aan Julia een potje lucht en sindsdien verzamelen ze samen. Ze verzamelen bij elk seizoen heel veel dingen. Dan gaat Julia verhuizen, dat voelt niet fijn. Gelukkig kun je potjes ook versturen!

Wat een prachtig boek om de natuur en de kinderen als verzamelaars naar elkaar toe te brengen! Maak een museum in de klas waar je een pottententoonstelling maakt van dat waar jij met de klas mee bezig bent of een museum van natuurschatten. Mogelijkheden genoeg!

Ik ben dol op de verhalen van Kolletje. Heerlijk om de fantasie van de kinderen mee te prikkelen. Ook voor de komende Kinderboekenweek heeft Pieter Feller samen met Natascha Stenvert een nieuw boek geschreven: Kolletje en Dirk; Groene vingers. In het boek vind je allemaal verhalen over Kolletje en Dirk rondom de natuur: Lammetjes, spitten met klompen aan, de groene vingers van oma, lekkage, regen, regen en nog eens regen, boompijn, Waffie en Tijger gaan zwemmen, alles moet schoon, tenenverven, het oogstfeest, Kolletje is een vlieger en nadenken in het park. De toversokken van Kolletje spelen ook in dit boek weer een grote en hilarische rol!

Ik gebruik het boek als voorleesboek tijdens de Kinderboekenweek. Samen met een paar echte toversokken is dat altijd garantie voor succes!

Kabouterpad

Materialen

Gebruik je vaak kralenplankjes in de klas? In de kant en klare zakken van de schoolleverancier
vind je vaak veel kralen maar daarbij niet de volgende kleuren: l
ichtgrijs, lichtgroen en bruin. Wat fijn dat deze nu wel verkrijgbaar zijn via: Kralenplankjes.nl.

Klik op de afbeelding en je komt meteen bij de juiste kleur! Ideaal voor deze Kinderboekenweek waar je veel natuurtinten gebruiken wilt.
Behalve deze kleuren zijn er nog veel meer kleuren die je per zak kunt bestellen van één kleur! 

 

Thematips

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!