www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Een nieuwe agenda…

Janneke 29 april 2015

 Nu sta ik toch al best wat jaren voor de klas en ben ik best modern wat betreft het internet. Toch is het uitzoeken van een nieuwe agenda een van mijn jaarlijkse hoogtepunten! Heerlijk dat zoeken naar die ene die het best past bij je eisen en er toch leuk uitziet. Ik kan dat nog niet helemaal vinden in de digitale agenda.

Welke eisen stel ik aan een agenda?

  • Hij moet niet te groot zijn
  • Als de agenda open ligt, moet hij open blijven
  • Er moet genoeg ruimte zijn om iets in op te schrijven; het liefst ruimte voor wat aantekeningen
  • Het liefst een bladwijzer zodat je weet waar je bent
  • Plastic hoesjes waar je losse briefjes of kaartjes in kunt schuiven
  • Een elastiekje zodat de agenda niet open gaat in de tas
  • Niet te wild wat betreft illustraties

Dit jaar hoef ik daar de deur niet voor uit. Ik heb volgens mij de perfecte agenda gevonden via leerkracht organizer!

Wat maakt deze agenda nu zo speciaal? In de eerste plaats is de agenda speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs gemaakt en kun je met deze agenda de organisatie van werk en privé, overzichtelijk combineren. Er is ruimte voor leerlingenlijsten, inlogcodes van websites (heel handig), een maandplanner, aan het einde van de maand ruimte voor aantekeningen en ideeën, een pagina waar je handige websites en apps kunt noteren en leestips, een pagina om de uitgaven van je klassenbudget op te schrijven, tips en tools die handig zijn te weten in het basisonderwijs met daarbij leuke websitetips ;-),handige stickers om erbij te plakken zodat je er extra aandacht op kunt vestigen en, het allerbelangrijkst natuurlijk: genoeg ruimte om je afspraken te noteren voor op school en thuis. Onderaan is een ruimte gemaakt waarop je vergaderpunten kunt noteren, kleine punten voor de overdracht en een to do list. Dat laatste is lekker ruim want mensen in het onderwijs hebben daar volgens mij altijd veel te noteren! De kaft is flexibel zodat het makkelijk vast te pakken en te hanteren is. Aan de voor- en achterkant is nog een doorzichtig schutblad toegevoegd ter bescherming van de kaft.

Ik ben er erg over te spreken, het lijkt me handig werken en geeft overzicht! Ik raad iedereen die een agenda zoekt, daarom de leerkracht organizer aan! Je kunt het bestellen door op de afbeelding te klikken:

agenda-a-300x300

Wat in het basisonderwijs ook erg goed werkt is het overdrachtsboek. Ik gebruik nu met mijn duopartner een schriftje. Die is altijd weg, het drukt door en is gewoon niet handig. Komend schooljaar ga ik daarom zeker het overdrachtsboek gebruiken:

 

Overdrachtsboek-flipbook-1

Het overdrachtsboek begint met een groepsfoto en groepsinformatie. Daarna kun je per schoolweek de volgende zaken noteren: algemene opmerkingen, leerlingen, bijzonderheden, toetsen, huiswerk/weektaak, kinderen die verlof hebben of afwezig zijn en medische info. Achterin kunnen nog aantekeningen gemaakt worden. Echt super handig en overzichtelijk! Voorin zit nog een plastic hoes waar je losse briefjes in kunt schuiven. Dit is veel werkbaarder dan al die losse briefjes en schriftjes die ik nu gebruik.

Dus leerkrachten, willen jullie structuur in de overdracht dan is dit ideaal.

stempel leerkracht-2

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!