www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Drama online

Janneke 28 augustus 2014

Partnerprogramma-DramaOnline-468x60-JUFJANNEKE

Een van de vakken op school die erg leuk is om te geven is dramaonderwijs! Kinderen vinden het erg leuk om een verhaal of een gebeurtenis uit te spelen. Ik ontdek dan ook vaak kinderen waar je het niet zo van verwacht en die er best moeite mee hebben. Anderen doen het juist weer heel makkelijk. Vaak ontbreekt het mij wel aan de tijd om een leuke les te bedenken. Misschien herken je dat wel!
Daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar deze methode: DramaOnline.

DramaOnline is de complete lesmethode voor het gehele basisonderwijs, die de leerkracht begeleidt in het zelf maken en geven van een dramales. DramaOnline is ontstaan uit de behoefte om het vak drama toegankelijker te maken. Veel leerkrachten ervaren drempels in het zelf maken en geven van een dramales. Het resultaat is dat er op basisscholen vaak weinig of geen dramaonderwijs wordt aangeboden. Een gemiste kans, want expressievakken leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je leerling. Meer zelfvertrouwen, betere presentatievaardigheden en het stimuleren van samenwerking zijn hier duidelijke voorbeelden van. Tijd dus om het vak drama een gedegen plek in het lesprogramma te geven. Inmiddels maken ruim 2500 leerkrachten met veel plezier gebruik van de methode!

De lesmethode bestaat uit een aanbod aan kant-en-klare dramalessen, rondom thema’s als feestdagen, seizoenen en Kinderboekenweek. Op dit moment zijn er ruim 120 dramalessen beschikbaar en dit aanbod wordt wekelijks uitgebreid. Zo wordt op dit moment gewerkt aan het schrijven van een lessenserie voor de kleuters, aansluitend bij veelgebruikte kleutermethodes.
Om leerkrachten zelf dramamateriaal te kunnen laten maken en aanpassen, is een digitale lessenmaker ontwikkeld. Deze lessenmaker begeleidt de gebruiker stap voor stap in het maken van een verantwoorde en aantrekkelijke dramales. Zo heb je altijd een passende les voor jouw groep en lesprogramma.

Instructievideo’s, spelkaarten en theaterteksten zijn online direct beschikbaar. Daarnaast ontvangt iedere abonnee een CD met theatrale muziek om de dramales muzikaal te ondersteunen. Alles om de leerkracht te motiveren en te inspireren om met dit belangrijke vak aan de slag te gaan.

Ik heb de methode inmiddels uitgebreid bekeken. Ook heb ik al een paar lessen uitgeprobeerd met de kinderen. Ik kan niet anders zeggen: het is heel goed te gebruiken, de lessen zijn actueel en je hebt niet veel voorbereiding nodig. Als je een abonnement hebt, log je in en je zoekt iets dat je gebruiken kunt in een vrij groot bestand met allemaal onderwerpen en dramalessen bij prentenboeken. Er is keuze genoeg. Voor de Kinderboekenweek kwam ik al een paar hele leuke lessen tegen!
Omdat ik nu over piraten werk, heb ik een les over Woeste Willem gedaan. Het leuke is dat je een aantal lessen los kunt gebruiken in een thema maar ook als langere les achter elkaar. Ik heb zelf een paar keer wat korte opdrachten gedaan en de kinderen waren erg enthousiast! 

Mocht je ook behoefte hebben aan leuke dramalessen? Je kunt zelf een pakket lessen samenstellen, je kunt een themapakket kopen, een persoonlijk abonnement nemen waarbij je lessen gebruiken kan voor je eigen groep of je stelt voor om een schoolabonnement te nemen. Ik vind de bedragen die gevraagd worden reëel. Het is echt de moeite waard!

En let op:
Bezoekers van www.jufjanneke.nl krijgen een aantrekkelijke korting! Als je met een speciale kortingscode (JUFJANNEKE) een abonnement aanvraagt in onze webshop DramaWinkel, ontvang je 10% korting. 

Homepagina: www.dramaonline.nl
Webshop: www.dramawinkel.nl
Aanvragen proefabonnement: www.dramaonline.nl/producten/proefabonnement
Overzicht van de methode: www.dramaonline.nl/de-methode/
Abonnementsvormen: www.dramawinkel.nl/abonnementen

 

Ik wens jullie nog veel leuke dramalessen toe dit schooljaar!

Partnerprogramma DramaOnline 250x250 JUFJANNEKE

GD Star Rating
loading...

Drama online, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!