www.jufjanneke.nl


0
GD Star Rating
loading...

De schoenen van Sinterklaas

Janneke 3 januari 2022

Sinterklaas is in Nederland! Dan zijn een paar goede schoenen natuurlijk wel van belang. Onderweg van Spanje naar Nederland gebeurt er van alles….. daarom had de Sint geen tijd om nieuwe en goede schoenen te kopen. De schoenen die hij nu aan heeft, zijn beschadigd en de zolen worden dun. Niet goed voor een oude man om mee door te lopen. Maar goede raad is duur. Hoe kom je vanaf de stoomboot bij een schoenenzaak? Dat lukt dus niet. Dan maar bestellen bij een webshop, maar waar laat je die dan bezorgen? Natuurlijk! In de klas waar je toch nog wel eens langs moet. Zo gezegd zo gedaan. Sinterklaas heeft via het internet een paar prachtige schoenen uitgezocht! Maar de kinderen weten nog van niks……

In de klas wordt een pakketje bezorgd. De conciërge geeft dit af in de klas en zet het op tafel. Nu zijn de kinderen wel gewend aan een pakketje voor juf dus die worden er niet anders van….. Tot het moment dat een van de kinderen ziet dat er staat: Sinterklaas…….. ze proberen te lezen wat er opstaat!

 

Een pakketje voor Sinterklaas…….wat zal daar inzitten? De kinderen gluren door de gaten maar komen er niet uit. Zullen we het open maken? Ik vind het goed. 

 

 

Een paar schoenen…….omdat er op het pakket staat voor Sinterklaas, denken de kinderen dat ze voor Sinterklaas bedoeld zijn!
Dat is heel goed mogelijk. We starten een gesprek over schoenen. Waar koop je schoenen? Hoe koop je schoenen? Misschien leuk om een schoenenwinkel in de klas te maken?

En voor de webwinkel is een postpakketpunt wel handig. Daarom komt dat ook in de klas. Voor mensen die de schoenen online kopen.


 

Het slaat meteen aan! Schoenen worden gepast en gekocht, er wordt van alles via pakketpost opgestuurd en de pakjes gaan over en weer van de een naar de ander. Net echt!

 

Dan ligt er een brief op de schoenendoos voor Sint die we keurig voor hem hebben klaar gezet. Sint komt de schoenen ophalen! Wow…..dat is spannend. Bij elke bel, schiet iedereen overeind. Maar nee…..niets te zien.

De volgende dag ligt er weer een brief. Sinterklaas is heel vroeg al langs geweest! Hij wilde de schoenen komen ophalen. Hij heeft ze bekeken maar….ze zijn veeeeel te klein en zien er ook anders uit dan hij had besteld. Hoe kan dat nu? We kijken wat er in de schoenendoos zit. Een andere schoenendoos?

  

Dat is vreemd……..dit zijn hele andere schoenen! Waar zijn de schoenen van Sint nu gebleven? Overal wordt gezocht……zelfs andere klassen worden bevraagd en daar wordt ook gezocht. We snappen het niet. Misschien helpt het als we Sinterklaas een brief sturen? Er komt een brievenbus speciaal voor de post aan Sinterklaas.

 

De kinderen stoppen deze brievenbus vol met tekeningen en suggesties voor Sint…. is er misschien een grapjespiet actief? Zou de directeur van de school er mee te maken hebben? Zij heeft immers alle sleutels?

Ondertussen worden er nog steeds volop schoenen gepast en verkocht, gesorteerd, zolen bekeken, nagetekend, maten bekeken, schoenen op grootte gezet, veters gestrikt…….

 

 

Voor het schoenen zetten maken we schoenen van papier. Deze komen om de schoorsteen te staan. De volgende dag zijn alle schoenen verdwenen……. we vinden ze door de hele klas weer terug gelukkig!

De volgende dag staat er een stapeltje met drie schoenendozen…. Wat is dat nu? Sint is weer langs geweest om te kijken of de schoenen al weer terecht zijn…… Nu stond er een klein doosje met daarin…..zwarte schoenen….met gaatjes en veters….maar gemaakt van papier!

 

We wachten maar af wat er gaat gebeuren als Sinterklaas in onze klas komt.
Eindelijk is het zover. Sint vertelt over de schoenen die hij had besteld en die hij wilde komen ophalen. Eerst zaten er te kleine schoenen in, toen papieren schoenen en de grote doos bleef leeg. De kinderen vertelden hun kant van het verhaal…..wat is er nou toch met de schoenen gebeurd????

Dan komt een bedremmelde Piet naar Sinterklaas. Zij had de schoenen gevonden en vond deze heel erg mooi. Zo mooi dat ze de schoenen heeft gepakt om zelf aan te trekken. Maar daar heeft ze spijt van. Gelukkig is Sinterklaas al lang blij dat de schoenen weer terecht zijn. Kan hij zijn verjaardag vieren op nieuwe schoenen!
Gefeliciteerd Sinterklaas!

 

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!