www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Advent en Kerst vieren op school

Janneke 24 november 2020

Het is al weer bijna Kerst en we werken op school al weer toe naar deze periode. Dat doen we door gebruik te maken van een adventsproject. 

Deze keer wordt dat een project van de Vastenactie, in het kader van de Adventsactie, een gratis project voor groep 1 tot en met 8. Het bevat een adventsproject welke uitmondt in een Kerstviering: Een cadeau voor de wereld. Maar je kunt ook alleen het adventsproject doen of wat ideeën uit de Kerstviering gebruiken. Het zal dit jaar waarschijnlijk allemaal in de eigen klas uitgevoerd gaan worden maar ook daar is natuurlijk best wel wat leuks van te maken!

Waar gaat het project over?

Het kerstverhaal van koning Guldemond.

In het land van Koning Guldemond gebeurt iets bijzonders. Er komt een kerstfeest voor alle mensen en de koning zal een kerstverhaal voorlezen. Er wordt een pak bezorgd met daarin het boek met het verhaal. Maar……het boek is in een andere taal en de koning kan dat niet lezen.

De minister van vertelzaken moet op zoek naar dat verhaal, gelukkig weten de mensen in het paleis van de koning er best wat over te vertellen en stukje bij beetje wordt het kerstverhaal compleet en kan de koning het de volgende dag vertellen.

Bij dit verhaal hoort ook lesmateriaal met leuke ideeën en tips. Neem nou het zwerfboek om door de school te laten zwerven. Wij gaan dat uitproberen en zijn erg benieuwd naar het resultaat. Zal jullie dat in dit bericht en op Facebook laten zien.

Voor de midden- en bovenbouw is er lesmateriaal beschikbaar en voor de OB er een mooi digitaal prentenboek (met werkvormen) Er staan leuke lestips in, die je zonder veel moeite uit kunt proberen en die wel een meerwaarde zijn voor het beleven van het verhaal.

Het project is gratis en je kunt het downloaden door op onderstaande link te klikken.

GD Star Rating
loading...

Advent en Kerst vieren op school, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!