www.jufjanneke.nl

0
GD Star Rating
loading...

Aan de slag met Eurowijs

Janneke 26 januari 2021

Het is belangrijk dat kinderen leren met geld om te gaan. Zeker in deze tijd waarin geld uit de muur komt of betalingen via pasjes verlopen, is het voor een kind best lastig om inzicht te krijgen in de waarde van geld. Jonge kinderen hebben het nodig om eerst om te gaan met echt geld doordat ze het gespaard hebben of gekregen voor hun verjaardag en dan met een portemonnee met hun eigen geld iets daadwerkelijk kunnen kopen. Op die manier leren ze echt dat geld waarde heeft, dat je er iets voor moet doen om geld te krijgen en dat je het kunt uitgeven en er iets leuks voor terug kan krijgen. Pas als ze die ervaringen echt hebben gehad kunnen ze overstappen op het abstracte van het geld op de bank waar je met een pasje bij kunt.

Daarom ben ik blij dat ik in de klas straks weer gebruik kan maken van de materialen van Eurowijs. En dat helemaal gratis! Heb jij het al besteld voor je school of groep?

En………Eurowijs viert een feestje want het bestaat nu 7,5 jaar! Daarom krijgt iedereen die nu het lesmateriaal bestelt via een klik op het logo een leuk cadeautje voor de kinderen erbij!

Aan de slag met Eurowijs

Eurowijs heeft lesmaterialen voor het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het is ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met alle facetten rondom geld. Zoals bijvoorbeeld: sparen, betalen, veilig pinnen, digitaal geld, vreemde valuta en de geschiedenis van het geld. Het doel van alle lessen is om kinderen verstandig te leren omgaan met geld. 

Voor alle groepen is er een digibordpresentatie, een lesbrief, een werkboekje, een placemat en een poster voor in de klas. Deze werkgroepjes kun je voor alle groepen bestellen. 

Bestellen Eurowijsmateriaal voor je school of groep

Klik op de uil en je komt op de website van Eurowijs.

Wat kun je nog meer met geld doen in de klas?

  •  Spaar in de groep voor iets leuks en ga samen iets kopen of bestellen
  •  Winkeltje spelen in de klas.
    Je kunt bij veel thema’s een winkeltje in de klas maken waardoor kinderen spelenderwijs leren omgaan met geld, betalen en geld terug krijgen.
  • Rekencircuit voor groep 2 en 3 over geld

GD Star Rating
loading...

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!